Atletika:Živinička trka 2019.

Povodom predstojeće manifestacije sporta pod nazivom “Živinička trka 2019” danas je održana press konferencija na kojoj su govorili gradonačelnik dr.Samir Kamenjaković i bokserski šamopion Mirnes Vejzović, dok je moderator bio Elmir Krivalić.

Atletski miting organizuje KBV Flok Tom Cat, uz podršku gradaonačelnika Kamenjavića.Prvi se predstavnicima medija obratio Mirnes Vejzović i rekao je:

“Zadovoljstvo mi je što će i ove godine naš grad održati jednu ovako značajnu manifestaciju, koja poprima karakter međunarodnog atletskog mitinga.Ovo što ćemo organizovati ove godine najava je jubileja-peta “Živinička trka 2020.godine”.

Živinička trka održat će se u petak, 28.juna, s početkom u 18,30 sati.Prijava takmičara je isti dan od 15 sati.Pripremljene su nagrade od 100 do 500 KM za tri prvoplasirana takmičra”,rekao je Vejzović.

Najzvučnije ime koje će se pojaviti na trci živiničkim ulicama je balkanski šampion Osman Junuzović.Svakako, u Živinicama će atletska zbivanja pratiti i svjetski šampion kik boksa Salko Zildžić, predsjednik Unije KBV Folk Tom Cat Živinica i Tuzle.

Gradonačelnik Živinica dr.Samir Kamenjaković pruža punu podršku ovoj sportskoj manifestaciji:

“Nastojimo podržati sve korisne manifestacije, pogotovu kada je u pitanju masovni sport.Naše Živinice će biti u središtu atletskih zbivanja, a ulice našeg grada bit će prepune sportista, koji će nastojati postići što bolji rezultat.Pozivam naše građane da u što većem broju izađu na ulice i podrže mlade spotiste, pa ko bude najbolji neka pobijedi”.

Atletičari će tokom trke imati stazu od 4 km, ulicama A.Izetbegovića, Kulići, Prva uica, do Kutića, te cilj kod zgrade gradske uprave./Š.G./