Bazeni AQUA-mjesto za ljetni provod na otvorenom

U ovo ljetno vrijeme kada se suočavamo sa ograničenjem kretanja, odlascima na odmore na moru, prava je perilika posjetiti bazene na području Grada Živinice, a izvanredna prilika za to su bazeni AQUA na Križaljci.

Stručnjaci kažu da nisu poznati prenosi bolesti COVID-19 vodom, što još više otvara vrata za posjete bazenima AQUA. Takođe, smatra se da je boravak na otvorenom manji rizik od zatvorenog prostora zbog slobodnog protoka vazduha.

Kad je već tako da se upoznamo sa sadržajima koje nude bazeni AQUA, a to najbolje možemo saznati od vlasnika Aldina Paprikića:

“U biti se radi o bazenima za sve generacije, jer u sklopu kompleksa imamo raznovrsne sadržaje, od restorana sa raznim jelima, toplim i hladnim napitcima, imamo trgovinu, dva bazena, tako da kad se uđe u kompleks sve imate za savršen dan-hrana, piće, kupanje, sunčanje i šta drugo možete poželjete  u ove tople ljetne dane”, ističe Paprikić.

Bazeni AQUA redovno se dezinfikuju i vodi se računa o ispravnosti vode i cijelog prostora, što ovom kompleksu daje sigurnost i sasvršeno mjesto za odmor i rekreaciju./Š.G./