Biraj himnu kampanje “Niko gladan. Niko sam”.

U sklopu kampanje “Niko gladan. Niko sam.”, koja je dio projekta Pravni okvir za filantropiju koji provodi Fondacija Mozaik zajedno sa partnerskim organizacijama (Fondacija Hastor, Udruženje Pomozi.ba, Mreža za izgradnju mira, Fondacija Trag i Catalyst Balkans)uz finansijsku podršku USAID-a, otvoren je konkurs za himnu ove inicijative.

U prethodnom periodu pristigao je veliki broj sjajnih prijava, a sada je došlo vrijeme za odabir najbolje!

Aplikanti i aplikantice su kroz kreiranje muzike i tekstova uočili sve važne poruke koje ova kampanja želi da istakne – podršku i empatiju prema našim sugrađanima i sugrađankama – preko 16.000 njih, koji se hrane u javnim kuhinjama širom Bosne i Hercegovine.
Ukoliko i vi želite da ih podržite, poslušate njihove prijedloge za himnu i date glas najboljima, posjetite link:https://lonac.pro/bs/poll/2

Od 27. jula do 5. augusta u 14h, bit će otvoreno javno glasanje za himnu kampanje “Niko gladan. Niko sam.” u lonac zajednici. Na glasanje su prošli oni pojedinci, pojedinke i grupe koje su ispunile kriterijume navedene u pozivu. Nakon javnog glasanja, 3 autorska djela sa najviše glasova će biti prezentovana Stručnoj komisiji, koja će proglasiti pobjednika ili pobjednicu, odnosno himnu kampanje “Niko gladan. Niko sam” 8. augusta tačno u podne!

Da biste glasali, potrebno je da seregistrujete u lonac.pro zajednici, posjetite link https://lonac.pro/bs/poll/2, poslušate sve prijedloge i odlučite se za jedan za koji ćete glasati. Kliknite na “glasaj” i to je to!
Cijeli proces vam neće oduzeti više od nekoliko minuta, a upravo vaš glas može biti presudan i može donijeti vašem favoritu ili favoritkinji pobjedu.

Napomena: možete glasati samo za jedan prijedlog!
8. augusta u 12h će biti proglašenje pobjednika ili pobjednice.

Predstavnici kampanje nastavljaju sa informisanjem svih građanki i građana u Bosni i Hercegovini o problemu uništavanja hrane, koja može biti donirana javnim kuhinjama. Cilj je promijeniti zakon i napraviti sistem tako da se na donacije hrane ne plaća porez na dodatnu vrijednost (PDV).Na taj način, želi seosigurati da niko u BiH ne bude gladan.Ukoliko želite da se više informišete o ovoj temi, posjetiteNiko gladan. Niko sam./Feđa Malinović/