Biznis kafa 2: Izazovi za poduzetnike

Fondacija tuzlanske zajednice i ove godine organizuje tzv. ˝Biznis kafu˝-jedinstveni događaj koji ima za cilj promociju mladih poduzetnika i njihovih poslovnih ideja ali i rezultata programa podrške start-up poduzetnicima koji je Fondacija ove godine provela u okviru projekta ˝Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK˝ .

˝Biznis kafa˝ je prilika da se kroz umrežavanje i panel diskusiju predstave izazovi ali i problemi sa kojima se poduzetnici u svom radu susreću. Biće to prilika da poduzetnici starteri i polaznici programa razmjene svoja iskustva sa ljudima iz struke ali i sa uspješnim poduzetnicima koji su imali slične izazove u svojim počecima.

U okviru ˝Biznis kafe˝ biće dodijeljeni certifikati polaznicima programa, a dobitnicima finansijske podrške biće uručeni vrijednosni čekovi. ˝Biznis kafa“ će se održati 27.09.2019.godine, petak, u 15 sati u bašti Cafe restaurant ˝Hashtag Autor˝, Klosterska 7.

Fondacija tuzlanske zajednice je ove godine u okviru projekta ˝Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK ˝ koji se implementira uz finansijsku podršku Njemačkog saveznog ministarstva za ekonomski razvoj (BMZ) i Frojdenberg fondacije dodijelila finansijsku podršku u iznosu od 32.000,00KM za četiri najuspješnije poslovne ideje. Unazad godinu dana, Fondacija tuzlanske zajednice je kroz svoje programe podrške podržala pokretanje 10 malih biznisa./Tim za medije/