BK Živinice rodjendan proslavio na svojstven i pravi način eko akcijom

Četrnaest godina nije mali period, a 14 godina je prošlo kako smo pokrenuli jednu posebnu biciklističku priču koja se zove “Biciklistički klub Živinice”.

Naš klub je postao sinonim za jedan uspješan kolektiv i predan rad pun ljubavi za ono što svi u klubu volimo, a to je biciklizam. Kada bi nabrajali šta je to sve što smo uradili i na čemu smo prvi radili bilo bi nam potrebno mnogo teksta i vremena da napišemo. Mnogo smo ponosni na ono što jesmo te na sav pozitivan utjecaj i na druge klubove kao i širenje biciklizma u našoj zemlji. Mi u klubu volimo reći Biciklistički klub Živinice institucija.

Kao što smo već pomenuli naš rođendan obilježavamo kroz dva događaja. Prvi je bio za najmlađe bicikliste a drugi zatvaranje biciklističke sezone ali ovaj puta na nešto drugačiji način.

Zatvaranje biciklističke sezone 2023 ovaj puta smo obilježili interno, jednom velikom ekološkom akcijom. Ekološku akciju smo odradili u Bike parku Rudine. Puteve koji vode do vrhova Mramor i Rudine te same vrhove u potpunosti smo očistili od smeća. A kako fotografija govori više od hiljadu riječi, na fotografijama se najbolje vidjeti koliko smo smeća prikupili. Na području grada radimo sigurno najviše ovakvih akcija, a vidimo da sve više pozitivnog utjecaja imamo i na druge i da i drugi sve više rade slične akcije.

Nadamo se da će i nadležne institucije napokon krenuti da kažnjavaju neodgovorne pojedince koji uništavaju prirodu. A do tada sve dok je nas koji volimo prirodu, trudit ćemo se da sličnim akcijama smanjimo prisutnost “ljudskog otpada” tamo gdje ne bi trebalo da ga bude.

Na kraju ekološku akciju smo upotpunili prigodnim druženjem za članove kluba uz roštilj i čorbu.

Sretan nam 14. rođendan./Biciklistički klub Živinice/