BKC: Nagrade za “Živiničke šampione znanja”

U Bosanskom kulturnom centru održana je manifestacija „Živinički šampioni znanja 2019“, na kojoj su dodijeljena priznanja, pokloni i nagrade najboljim učenicima devet osnovnih škola i dvije srednje škole.

Preko 100 priznanja dodijeljeno je učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim, kantonalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima i nastavnih predmeta i drugih takmičenja.

Organizator projekta „Živinički šampioni znanja“ je Asocijacija za kreiranje i razvoj pozitivnih vrijednosti „Proaktiva”, a pokrovitelj manifestacije je općinski načelnik Samir Kamenjaković i živinički privrednici.

-Projekat je zamišljen kao okupljanje i promocija najboljih učenika živiničkih škola kao i učenika generacija, te u čast dobrih rezultata da se nagrade. Ova manifestacija je odličan projekat i drago mi je da su nagrađeni učenici koji su postigli rezultate u znanju. Oni su zaslužili da im se na ovakav način ukaže priznanje-kazao je doktor Ferid Konjić, predsjednik Proaktive.

Ovo udruženje koje, između ostalog, promovira i podstiče vrijednosti nastojaće narednih godina obezbijediti više sredstava iz općinskog Budžeta, ali i poduzetnika, kako bi okupili još veći broj učenika koji zaslužuju priznanja i tako ih podstaknu da nastave pozitivno širenje svojih stečenih saznaja./S.Mumić/