BKC: Press konferencija povodom manifestacije “Četvrtkom u pozorište“

U Plavoj Sali BKC Živinice održana je press konferencija povodom manifestacije “Četvrtkom u pozorište”, koja će biti svečano otvorena u četvrtak- 11. oktobra.

Na press konferenciji direktor JU BKC Živinice Elmir Krivalić u svom izlaganju istakao da je cilj manifestacije “Četvrtkom u pozorište“, prije svega druženje, zatim povezivanje sa građanima općine Živinice, kao i animiranje naših građanja da se uključe u razne kulturno-zabavne projekte naše ustanove.

U periodu od 11. oktobra do 1. novembra publika će svakog četvrtka u terminu od 19:30 sati imati priliku pogledati po jednu predstavu za odrasle, te poslije svake odgledane predstave dati svoju ocjenu od 1 do 5 kako bi saznali koja predstava je dobila najveću ocjenu od strane publike. Predstave koje će igrati u toku manifestacije “Četvrtkom u pozorište“ su poznatih produkcijskih kuća kao što su Studio Teatar Zenica, Narodno Pozorište Tuzla, Teatar Kabare Tuzla i Sarajevski Ratni Teatar. Direktor ove ustanove je napomenuo da za realizaciju ovog projekta velik doprinos je dala Fondacija za muzčku, scensku i likovnu umjetnost, Općina Živinice i općinski načelnik Samir Kamenjaković te vjerni sponzori odnosno privrednici sa područja općine Živinice.

Repertoar predstava koje će igrati tokom manifestacije “Četvrtkom u pozorište“ predstavila je Amira Ahmetović, organizator kulturno zabavne djelatnosti u JU BKC Živinice. Napomenula je da će na svečanom otvaranju ove manifestacije građani imati priliku pogledati izložbu slika Ervina Mujabašića iz Živinica, promociju knjige i predstavu ,,Državni lopov“. Istakla je još da poslije manifestacije ,,Četvrtkom u pozorište“ nastavljaju sa aktivnostima i navela da gledaoce očekuje raznovrstan kulturno-zabavni sadržaj i u narednom periodu.

S obzirom da je oktobar Mjeses knjige, Gradska biblioteka Živinice ima niz aktivnosti. Plan tih aktivnosti istakla je Amra Mujezinović, bibliotekarka Gradske biblioteke Živinice. Tokom mjeseca oktobra planirane su promocije knjiga, književna druženja, Dan otvorenih vrata biblioteke (besplatan upis), te manifestacija “Vezeni most“.

Ovom prilikom pozivamo sve građane općine Živinice da svojim prisustvom uveličaju sve događaje u okviru manifestacije./Tim za medije/