BKC TK: Revijalno veče folklora za rođendan

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona završnu manifestaciju obilježavanja 25 godina od osnivanja BKC-a održat će u period od 23. do 25. novembra 2022. godine, a događaj kojim otvara trodnevni program je Revijalno veče folklora.

U okviru večeri koja će na sceni Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli okupiti šest folklornih društava bit će izvedene igre iz folklorne tradicije Bosne i Hercegovine i Balkanske igre.

Učesnici programa su dugogodišnji prijatelji BKC TK-a UKUD “Zvonko Cerić” Tuzla, GKUD “Bosna” Tuzla, FA “Panonija” Tuzla, GDOFA Tuzla, te gosti iz Doboj Istoka KUD “2. Juni – Stanić Rijeka” i OKC “Lipe”.

Revijalno veče folklora na programu je u srijedu 23. 11. 2022. godine u velikoj sali BKC – a sa početkom u 19.00 sati. Ulaz je slobodan.

Manifestaciju obilježavanja 25 godina od osnivanja BKC TK i Dana državnosti Bosne i Hercegovine bit će nastavljena u četvrtak 24. novembra otvaranjem izložbe „Žene u ratu“ koju priređuju UG Borkinje ARBiH, Arhiv Federacije BiH, 2. pješadijski puk OS BiH i JU BKC TK.

Nakon izložbe koja će biti otvorena u 18.00 sati, na program je tuzlanska premijera dokumentarnog filma „Bosna“ autorice Arijane Saračević Helać, te razgovor sa autoricom.

BKC Tuzlanskog kantona 25. novembra od 11.00 sati je domaćin i Svečane sjednica Skupštine TK u okviru koje će biti izveden prigodan muzičko – scenski performans u produkciji JU BKC TK, a isti dan u 18:00 sati je zakazana premijera dokumentarnog filma o Sakibu Malkočeviću, „Sok punog srca“, autora Almira Šećkanovića./JU BKC TK/