BKC TK:Fantastična noć rock ‘n’ rolla uz Galiju

Magija koncerata legendarnog Neše Galije širom naše zemlje nastavlja se nastupom na sceni Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli, sutra u subotu 30. septembra od 20 sati.

Nakon serije odličnih koncerata u Bosni i Hercegovini, dva virtuoza na gitarama – Neša Galija i Goran Vičetić za poklonike dobrog rock ‘n’ rolla u acoustic nastupu i u Tuzlu donose bezvremenske hitove poput “Dodirni me”, “Stare trube”, “Još uvek sanjam”, “Digni ruku” i mnoge druge, uz koje su generacije ovih prostora odrastale.

Dio preostalih ulaznica za tuzlanski koncert vrhunskog muzičara koji na sceni trajeveć 47 godina,moći će se nabaviti u biletarnici BKC-a u Tuzli i na dan koncerta u periodu od 15 sati.

Inače, Galija je jedan od najtrajnijih rock&roll sastava u regionu, osnovan 1976. godine, kada je Nenad Milosavljević Neša, već tada poznat kao kantautor i samostalni muzičar (vokal, akustična gitara, usna harmonika) okupio rock grupu za učešće u pozorišnoj predstavi “Treća polovina” amaterske pozorišne družine iz Niša.

Početak je to fantastične karijere tokom koje je Galija odsvirala bezbroj koncerata i neponovljivih hitova, te objavila 15 studijskih, jedan uživo i šest kompilacijskih albuma./JU BKC TK/