BKC:Bajramski koncert oduševio gledaoce

Bajramski gala koncert u realizaciji Muzičkog obrazovnog centar “Magnifico” Živinice oduševio je posjetioce u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra, kao i gledaoce RTV Tuzlanskog kantona, koja je direktno prenosila ovaj kulturni događaj.

“Koncert smo pripremali 4 mjeseca i sve nas učesnike u programu raduje da je publika i gledaoci pored TV ekrana bili izuzetno zadovoljni onim što su imali prilike vidjeti.Ideja koja je nastala u decembru 2023. godine,a počela početkom ove godine, uz divne ljude koji su prepoznali ideju i odmah stali uz Magnifico da to ostvare su Benjamin Moranjkić, Jasenko Isaković, Nedim Hrnjić, Muhamed Kuljanin i Mahir Ahmetbegovic band, bez kojeg ovaj projekat se ne bi mogao ostvariti. Hvala mojim dragim solistima Marceli Tadić, Lauri Lukić, Berini Dahić, Ajli Muminović, Damiru Džakiću, Amelu Jagodiću, Hazimu Đogiću, Irmi Hasić, Aganu Mušiću, Džemili Nurkić i Lejli Džekić.Hvala mom Vokalnom ansamblu LIBERO, mojim dragim djevojkama iz Hor Misbah, članovima školskih horova  Oš Bašigovci i Prva OŠ Živinice”,istakao je, pored ostalog, idejni tvorac sinoćneg gala spektakla mr.Dino Muminović.

Sinoćni Bajramski koncert održan je uz podrušku brojnih subjekata koji su vjerovali u ovaj izuzetan kulturni projekat muzičkih poslenika našeg grada.Ovakvih događaja sigurno će biti i u narednom periodu.