BKC:Održana promocija knjige Živinički sokolovi

Sinoć je u BKC Živinice, uz poštivanje propisanih zaštitnih mjera,obavljena promocija nove knjige Zdenka Tadića, monografija “Živinički sokolovi”! Knjiga je tiskana u A4 formatu, tvrdih korica i u boji.

O knjizi koja je sinoć ugledala svjetlost dana, autor Tadića kaže:

“U knjizi je obrađen nastanak postrojbe od 15.ožujka 1992.godine i njeno učešće u obrani Bosne i Hercegvine do kraja Domovinskog rata u Bosni Hercegovini. U prvim poglavljima monografije je prikazan dolazak Hrvata i njihov doprinos nastanku i razvoju grada Živinica i njihovo učešće i stradanje u posljednja tri rata.Predstavljena je i 115.brigada Zrinski HVO, u čijem sastavu je jedan dio rata djelovala postrojba.

Također je obrađen Spomen park Živinički sokolovi u Lugu, udruge proistekle iz Domovinskog rata, priznanja koja je dobila postrojba i sportske manifestacije u spomen na poginule branitelje.

U monografiji je i reprodukcija knjige Sat povijesti u spomen na žrtve domovinskog rata, koja je izdana 1996.godine i posvećena poginulim braniteljima i postrojbi Živinički sokolovi”, istakao je Zdenko Tadić.

Moderator na promociji najnovije knjige Zdenka Tadića bila je Erna Lučić, a promotori su bili Božo Antunović, Ivo Andrić-Lužanski, Zdenko Mišić-Bućo, dr.Hasan Muratović i Mijo Krešić.

I na kraju autor se zahvalio svima koji su pomogli u nastanku i promociji ove knjige./Tim za medije/