BKC:Promovisana kompozicija “Živinice u srcu”

Večeras je u velikoj sali BKC održana promocija nove melodije pod nazivom Živinice u srcu.Gradski mješoviti hor je povodom Dana Grada Živinice organizovao lijepo muzičko veče sa raznovrsnim sadržajima.

Svečanom koncertu bio je prisutna i autor pjesme Živinice u srcu Džemil Sulejmanagić.Gradonačelnik Živinica dr.Began Muhić uručio je poklon umjetničku sliku autoru kompozicije Živinice u srcu, u znak zahvalnosti za promociju grada i na ovaj način.

“Nekada sam živio u Živinicama i volim ovaj grad, a dok sam živio u Lukavcu nastavnik mi je bio maestro Sead Siočić, tako da sam ovu kompoziciju s ljubavlju uglazbio”, riječi su Džemila Sulejmanagića.

Osim učešće Gradskog mještovitog hora Živinice publici u velikoj sali još su se predstavili Ženski hor Učo iz Tuzle,Gradski dječiji hor Poletarci,Udruženje sazlija Sevdah Živinice i Plesni studio Dina.

Nakon održanog koncerta maestro Sead Siočić bio je zadovoljan programom koji je publika nagradila dugotrajnim aplauzima:

“Zadovoljstvo je što smo večeras bili zajedno, a sve je bilo u znaku nove kompozicije Živinice u srcu, koja je poklon našem gradu za predstojeći praznik.Dvije godinje sarađujemo sa horom Učo iz Tuzle, pa ćemo nastaviti i dalje na obostrano zadovoljstvo”.

Sazlija Halil Đulović je takođe zadovoljan učešćem sazlija:

“Često putujemo u razna mjesta širom BiH i regije, ali najviše volimo nastupe pred svojom publikom”.

Idriz Begić odavno pjeva u horu, a o večerašnjem nastupu kaže:

“Svi su zadovoljni, jer ovo što je bilo večeras je nešto novo u našem gradu.Posebno mi se dopalo što smo imali nastup poezije naših sugrađanki”.

Stihove svojih pjesama recitovala je Azra Bešić, dok su pjesme Mire Boro i Devle Aliustić recitovali članovi hora Poletarci i članica hora Harijeta Mišić./Š.G./