BKC:Smotra stvaralaštva-“Pokaži svoj talent”

Juče je otvorena II Smotra stvaralaštva pod motom “Pokaži svoj talenat” u suorganizaciji JU Bosanski kulturni centar Živinice i osam Osnovnih škola sa područja Grada Živinice.

Učenici Prve i Druge osnovne škole Živinice, te osnovnih škola Višća, Živinice Gornje i Gračanica, svojim izvedbama iz raznih vrsta umjetnosti predstavili su svoju školu.

Danas je trebalo da se nastavlja program Smotre stvaralaštva sa Prvom i Drugom osnovnom školom Živinice, osnovnim školama Dubrave, Bašigovci i Đurđevik, ali zbog proglašenja Dana žalosti radi stradanja učenika u Beogradu odgođen je program za ponedjeljak.

Po završetku planiranog programa biće upriličena dodjela diploma i nagrada nagrađenim učenicima za najbolji literarni rad, dodjela zahvalnica školama, koordinatorima i mentorima za učešće na Smotri, a naknadno će biti uručene 350 zahvalnica svim učenicima koji su učestvovali na Smotri.

Radove sa Dječije likovne kolonije koja je održana 12. aprila u okviru ove Smotre stvaralaštva svi zainteresirani mogu pogledati od 11 sati u Galeriji BKC-a.

Dobro došli svi koji žele da podrže mlade talente koji s ponosom predstavljaju svoju školu iz raznih vrsta umjetnosti./Tim za medije/