BKC:U toku gradnja prve umjetne stijene

U Živinicama se trenutno gradi jedna od najvećih umjetnih stijena za penjanje, visine 13 metara, širine 8, a nalazi se u prostorijama BKC.

Za sve je zaslužno Udruženje građana Penjački klub UP, kojeg vodi instruktor alpinizma Andelić Admir iz Živinica.Ovo će biti jedan od najvećih zidova u BiH, te će omogućiti mladim iz Živinica da se okušaju po prvi put u životu u ovom olimpijskom sportu.

Trenutno je ovo jedini klub na kantonu, a pored ove sale u izgradnji postoji još jedna manja sala u kući Andelić Admira, gdje se održavaju treninzi. Trenutno imamo oko 10-tak dječice uzrasta od 6 do 10 godina, a zbog manjeg kapaciteta ne možemo primiti više dok se nova sala ne izgradi.

“Završetak sale očekujemo krajem septembra kada ćemo napraviti manifestaciju otvorenje, te prvo ozbiljnije takmičenje u sportskom penjanju u BiH, gdje očekujemo veliki broj gostiju, ali i takmičara kak iz BiH, tako i iz zemalja regiona, koji će imati priliku da osvoje ozbiljne nagrade, a i da posjete naš grad. Za manifestaciju će nam trebati i određena finansija sredstva pa se nadamo da će nam pomoćo privredni subjekti da bi promovisali naš grad i da napravimo nešto novo i pozitivno u gradu, svakako i državi BiH”, kaže nam inicijator gradnje umjetne stijene Admir Andelić.

Za sve one koji žele pomoći organizaciju takmičenja u sportskom penjanju možete se obratiti Andelić Admiru na tel: 061202063 ili na fb profil.