Budući magistri agronomije posjetili Poljogradnju

Grupa studenata sa drugog ciklusa Tehnološkog fakulteta Tuzla, odsjek Agronomija, posjetili su firmu Poljogradnja u Živinicama . Poljogradnja Živinice nudi široku ponudu poljoprivrednih proizvoda i usluga unutar maloprodaje i veleprodaje, proizvoda za uređenje vrtova i domaćinstava, kao i stočnu hranu i smjese proizvodene iz vlastite mješaonice recepturu za ishranu domaćih životinja.

Poljogradnja je lider u proizvodnji stočne hrane po prihvatljivoj ekološkoj recepturi.Postdiplomci su imali priliku da prate tehnološki proces proizvodnje stočne hrane,od ulaska sirovine do mješavine kao i samog automatskog pakovanja.Proces proizvodnje pojašnjen je od tehnologa koji permanentno prati proces proizvodnje ujedno je odgovorn za kvalitet proizvoda.Tokom boravka u Poljogradnji budući magistri agronomije su imali priliku da se upoznaju sa raznim preparatima koji su dozvoljeni za ekološku poljoprivrednu proizvodnju, između ostalog razni preparati koji mogu pospješiti ekološku proizvodnju.Kroz nastavni predmet Fertilizacija u ekološkoj poljoprivredi studenti su se upoznali sa principima u ekološkoj poljoprivredi, gdje su Poljogradnji imali priliku da vide i čuju dodatne informacije o organskim gnoivima, preparatima koji se koriste u zaštiti poljoprivrednih kultura od štetnika i bolesti, kao i o kondicionerima tj. poboljšivačima rast i razvoj biljaka u ekološkoj poljoprivredi.

U pratnji studenta drugog ciklusa, odsijek Agronomija, u ovoj posjeti bio je doc.dr. Sead Noćajević. Ovom prilikom želimo da iskažemo zahvalnost menadžmentu i uposlenicima Poljogradnje u Živinicama koji su nam ustupili svoje vrijeme i stručno osoblje s kojima smo razmijenili pozitivna mišljenja i skustva iz teorije i prakse./Tim za medije/