CEE:Obilježeno 20 godina postojanja i uspješnog rada

U Ateljeu Ismet Mujezinović, Centar za ekologiju i energiju Tuzla, prigodnom svečanošću, obilježio je u utorak, 7.septembra, 20 godina uspješnog rada i postojanja.

Od osnivanja 2001. godine pa do danas realizovali su više od 200 projekata i za 100.000 učesnika održano je preko 1.000 edukativnih i praktičnih radionica.

“Počeli smo prije 20 godina od malih edukativnih aktivnosti, prošli smo kroz pilot projekte i počeli smo sa velikim projektima. Sada se nalazimo u situaciji kada u saradnji sa partnerima i institucijama kreiramo zajedničke projekte i realiziramo ih”, rekla je Džemila Agić, direktorica NVO Centra za ekologiju i energiju Tuzla.

Iz CEE su također poručili da su ponosni na svoje rezultate koje su ostvarili u protekle dvije decenije, te da će u narednom periodu nastojati raditi u cilju boljeg kvaliteta života građana.

U narednom periodu, Centar će nastaviti djelovati u oblasti zbrinjavanja otpada, planirati sa općinama i gradovima uvođenje primarne selekcije otpada i kompostiranja, te energetskoj tranziciji.