Čestitka penzionerima-umirovljenicima FBiH

U povodu 25. oktobra, Dana penzionera-umirovljenika F BiH, upućujem najiskrenije čestitke svim penzionerima u Federaciji, posebno penzionerima-umirovljenicima Grada Živinica.

Težak materijalni, socijalni i zdravstveni položaj ovu populaciju našeg stanovništva natjerao je u oktobru 1997.godine da izađu na ulice širom Federacije, pa i u Živinicama. Nažalost, položaj ove kategorije ljudi ni do danas se nije posebno promijenio, a u prilog tome govore i poražavajuće činjenice. U Federaciji BiH od 380 hiljada penzionera, čak njih 65 % prima najnižu penziju, a od njihovih protesta iz 1997. godine troškovi života povećani su za gotovo 100 odsto.

Dragi naši penzioneri-umirovljenici, hvala Vam za sve ono što ste kroz svoj radni vijek marljivo i pošteno stvarali, gradili i čuvali za sve nas i našu dragu BiH. Nažalost i sami ste svjedoci da je današnja vladajuća garnitura sve ono što ste Vi stvarali uništila, opljačkala, upropastila, a Vas penzionere bacila u zaborav.

Uz čestitku za Vaš dan želim Vam, prije svega, dobro zdravlje, dug život i da još dugo primate “kakve takve” ali radom zaslužene penzije-mirovine. Svi se nadamo da će se vlasti urazumiti i da nikad više nećete imati potrebu da svoja zaslužena prava tražite na ulici./Kandidatkinja za gradonačelnicu Živinica AMILA HODŽIĆ/