Četverotočkaši prodefilovali ulicama Tuzle

U organizaciji Off Road kluba ‘Piva Dvije’ iz Zagreba u Ljepunicama kod Tuzle organizovani su međunarodni susreti četverotočkaša. Na ovim susretima učešće su uzeli ATV klubovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije i Švicarske.U petak su prodefilovali ulicama Tuzle. Nakon što su obišli grad uz gostoprimstvo Turističke zajednice grada Tuzla, nisu krili svoje oduševljenje viđenim.

˝Ja sam rođen u Tuzli, odrastao sam u selu Ljepunice. Igrom slučaja sam se preselio u Zagreb gdje sam počeo da vozim motore sa ovim dragim dečkima. Želja mi je bila da ovakvo nešto napravim u svom rodnom gradu na koji sam ponosan. U BiH ima već off road susreta, ali do sada to u mom gradu Tuzli nije bilo. Moja velika želja je da ovo pređe u tradiciju i da Tuzla bude na mapi off road vožnji. Radit ćemo na tome u narednom periodu˝, izjavio je organizator susreta Darko Ivaković.

Na naše pitanje kakve su impresije o Tuzli njegovih kolega, jer je većina po prvi put u posjeti Tuzli, Ivković je odgovorio: ˝Prezadovoljni su viđenim. Imali smo defile kroz grad. Ja sam ponosan, treba to ipak doživjeti u svom gradu.˝

Gostoprimstvo u Tuzli gostima na četverotočkašima je pružila Turistička zajednica grada Tuzla. ˝Drago nam je što su naši gosti odabrali baš Tuzlu. Mi smo se, kao i uvijek, potrudili da budemo dobri domaćini. Proveli smo naše goste kroz grad i upoznali ih sa našim turističkim potencijalima, ali i bogatim kulturno-historijskim naslijeđem ˝, istakao je direktor Turističke zajednice grada Tuzla Edin Jahić.

˝Prvi put sam u Tuzli i zaista je lijep grad. Svi su srdačni i pozdravljali su nas˝….˝Čuo sam za Panonska jezera preko interneta, ali nikada nisam bio u Tuzli do sada. Zasigurno ću doći sa porodicom tokom sezone na Panonska jezera. Ovo je prelijep grad˝. ˝Nemam ni jednu zamjerku, građani su nas pozdravljali, oduševljan sam reakcijama građana. Zaista ste nas lijepo dočekali. Pozitivno sam iznenađem. ˝Dolazio sam ranije u Tuzlu, ovdje imam puno prijatelja, zato je meni ovo sve normalno. Ništa manje nisam ni očekivao od Tuzle˝, samo su neke od reakcija učesnika susreta./Tim za medije TZ Tuzla/