Da li će doći svjetlije noći u 5 mjesnih zajednica “Istoka”

Danas je u zgradi općine Živinice održan zajednički sastanak predstavnika Savjeta 5 mjesnih zajednica (Tupković, Gračanica, Zelenika, Svojat i Gornja Lukavica) sa načelnikom Samirom Kamenjakovićem i pomoćnikom načelnika Salihom Durićem.

Tema slobodno možemo kazati ovog historijskog sastanka bila je zajednička problematika koja se odnosila na veoma često i više neprihvatljivo nestajanje električne energije na području gore 5 imenovanih MZ-ca.

Također, mobilnom vezom na liniji je bio i Tahir Brčaninović, rukovodilac djelatnosti distribucije el. energije u Elektrodistribuciji Tuzla. Brčaninović je prisutnima naveo neke od razloga, nestanka struje. Isto tako je naglasio da ce se u nedjelju, 23.decembra, decidno pristupiti rjesavanju Topličkog dalekovoda, te ovom prilikom istakao da će u nedjelju u periodu od 09-15 sati, doći do nestanka struje na području gore imenovanih 5 MZ-ca.

Ukoliko ne dođe do adekvatnog rješavanja našeg zajedničkog problema,predstavnici svih pet mjesnih zajednica su složni, da u narednom periodu djeluju još aktivnije, pa čak i radikalnije./I.Korajac/