Dječije obdanište: Djed Mraz nagradio mališane

Postala je tradicija da se u okviru Dana dječijih radosti u Dječijem obdaništu Živinice održava prigodan program, u kojem učestvuju gotovo svi polaznici ove javne ustanove. Djeca su pokazala šta znaju iz folkora, dramatizacija, engleskog jezika, ritmike, horskog muziciranja, recitala, modernih plesova i to u svim uzrasnim grupama, a potrebno je reći da su svi veoma uspješno izvodili pripremljene programske sadržaje.

Zato ih je nagradio Djed Mraz, koji je “čuo” za njihov uspješan nastup i sreći nije bilo kraja kada im je mahao sa prozora, a potom i ušao u prostoriju gdje su izveli lijep novogodišnji program.

Direktorica Dječijeg obdaništa dr.Edisa Šljivić, koja je nedavno odbranila doktorsku disertaciju, nije krila zadovoljstvo uspjehom djece predškolskog uzrasta i njihovih odgajateljica:

“U današnjem programu su učestvovali polaznici 5 odgojnih grupa-svi osim dvije jasličke grupe. Imali smo na programu 20 raznih tački i djeca su pokazala šta su naučila od početka nove školske godine, a pokazala su mnogo, tako da smo svi zadovoljni. Napominjem da u našem Dječijem obdaništu rade veoma stručne odgajateljice, koje najčešće imaju i po dva fakulteta, tako da je i današnji program bio na visokom nivou”.

Djed Mraz je danas bio darežljiv i mnogo je obradovaooko 160 mališana. Za sve što su naučili tokom prvog polugodišta trud “nije bio uzaludan”! Inače su zaposlenici Dječijeg obdaništa vrijedno radili, kao i menadžment, koji je uspješno realizovao projekat Ministarstva obrazovanja FBiH, kojim je u potpunosti zamijenjena stolarija cijele zgrade, površine od 1200 kvadratnih metara. Još ranije uvedeno je novo centralno grijanje, solarni sistem, krovna konstrukcija i drugi važni detalji, tako da je ovo postao lijep kutak za odgojno-obrazovni rad sa najmlađima./Š.G./