dm:Podrška razvoju dječijeg sporta

-Povodom 4. dm ženske utrke dm donira 10.000 KM dječijim sportskim udruženjima i klubovima.Prijave za donacije otvorene do 12.jula

Povodom 4. dm ženske utrke, u okviru koje je svoje učešće uzelo više od 3.000 trkačica, dm je odlučio podržati razvoj dječijeg sporta u našoj zemlji. Obilježavajući tako i svoj jubilarni, 15. rođendan, dm će sportskim klubovima i udruženjima širom BiH, koji aktivno djeluju u posljednje dvije godine, donirati 10.000 KM!

Sve amaterske i profesionalne sportske klubove i udruženja za djecu, koji su registrovani i djeluju na teritoriji BiH, a usmjereni su na sportski rad sa djecom i omladinom do 18 godina, dm poziva da se do 12.7. prijave za donaciju putem ZAJEDNO online platforme www.dm-zajedno.ba. Jedan od osnovnih uslova za aplikante je da održavaju trenažne procese, učestvuju na sportskim takmičenjima, organizuju sportske aktivnosti za djecu ili pak sportskom rekreacijom podstiču zdrav i aktivan život djece. Također, klubovi i udruženja trebaju navesti za koji sport i sportsku aktivnost apliciraju te u koju svrhu su im sredstva potrebna, dok bi sve aktivnosti koje žele realizirati uz pomoć dm donacije trebali realizovati do kraja maja 2022. godine.

„Zdrave životne navike najbrže se usvajaju u najranijoj dobi te smo ove godine donaciju, kojom tradicionalno u okviru našeg projekata dm ženska utrka podržavamo razvoj sporta, odlučili usmjeriti na naše mališane i omladinu koji različitim sportskim aktivnostima ispunjavaju svoje slobodno vrijeme i tako zdravije odrastaju. Zbog novonastalih okolnosti mnogi su bili spriječeni u tome pa je naša želja da podržimo zdrav i aktivan život djece i mladih tim još veća”, izjavila je Admira Isaković voditeljica Nabave i Marketinga dm-a.

Donacijom dm će podržati različite aktivnosti i planove klubova i udruženja, kao što su: uređenje sportske sale, nabavka sportske opreme i rekvizita, finansiranje odlazaka na takmičenja, organizacija treninga ili priprema, organizacija sportskog takmičenja i angažman stručnjaka za rad sa djecom.

Na osnovu utvrđenih Pravila i uslova prijave, dm žiri će odabrati određeni broj dječijih sportskih klubova i  udruženja kojima će donirati sredstva. Ukupan novčani iznos od 10.000 KM bit će raspoređen po potrebi odabranih klubova i udruženja./Alena Kulenović/

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za petnaest godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s više od 800 zaposlenika i 79 prodavnica u 44 grada te centralom i distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2019/20. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 199,6 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.500 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je više od 30 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, dm Bio, s.he stylezone, Denkmit, babylove i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Saopštenja za javnost na raspolaganju su Vam na https://www.dm-drogeriemarkt.ba/pr-imediji/saopstenja-za-medije, a arhiva fotografija na https://www.dm-drogeriemarkt.ba/pr-imediji/fotografije-za-medije.

Za više informacija molimo Vas kontaktirajte:

Ajla Hadžić, menadžer Marketinga, dm drogerie markt d.o.o.

Tel: 033/778-300, e-mail: ajla.hadzic@dm-drogeriemarkt.ba

Alena Kulenović – Delić, PR Director, agencija McCann

Tel: 033/267-121, e-mail: alena.kulenovic@mccann.ba