Dom zdravlja: U mirovinu ispraćena sestra Zdenka Sebez

Nakon dugih četiri decenije uspješnog rada,danas je u mirovinu ispraćena medicinska sestra živiničkog Doma zdravlja,Zdenka Sebez.Posao medicinskih sestara veoma je cijenjen i u Domu zdravlja poklanja im se pažnja.

U povodu Dana sestrinstva 2018.godine Zdenka je nagrađena kao jedna od najboljih.

“U Domu zdravlja Živinice radim od 21. januara 1985.godine, tako da me vežu mnoge uspomene kojih ću se još dugo sjećati. Za taj dugi period radila sam skoro na svim odjeljenjima od ATD, hitne službe, dječije-školsko i predškolsko odjeljenje, tadašnja opšta služba, zatim intervencije, te sektorske ambulante u Đurđeviku, Šerićima, Gornjim Dubravama i Donjim Dubravama”, kaže nam medicinska sestra Zdenka Sabez.

Veoma emotivnim riječima zaposleni Konsultativno specijalističke službe Doma zdravlja ispratili su Zdenu u mirovinu:

“Godine provedene skupa u tuzi, radosti, problemima, suzama radosnicama i žalosnim ostave duboki pečat u svima nama. Došao je dan kada smo svako sa svojim mislima i u euforiji ispratili još jednog člana kolektiva u zasluženu penziju. Naša ” Mala ” Zdena dočekala je konačno da se odmori u hvala Bogu dobrom zdravlju. Žena, koleginica,sestra, Čovjek, mentor, savjetnik …. danas je svoj radni vijek završila.Svečano sa puno emocija i zaslugama koje može jedna medicinska sestra poželjeti. Jer … danas su je ispratili pa skoro svi uposleni naše kuće; Sluzbe porodične medicine, HESa, Mikobiologije, Laboratorije, Medicine rada, Hemodijalize, CMZa, Tehničke službe ,Uprave,Pedijatrije, Ginekologije, Službe za radiologiju, Fizijatrije.Ona je to zaslužila , NAŠA ZDENA”.

U zdravstvenom sistemu sestrinstvo je neizostavna karika u lancu efikasne zdravstvene zaštite i na tom planu Zdenka je tokom ovog dugog niza godina pokazala punu humanost i struku za koju se opredjelila.

“Zahvalna sam kolegicama i kolegama koji su me danas ispratili, nisu izostali ni pokloni, a sve to ostaje trajno u mom sjećanju”, rekla nam je uspješna medicinska sestra, koja je tokom dugog niza godina bila na usluzi brojnim pacijentima Doma zdravlja Živinice./Š.G./