Donacija budilnika za Udruženje gluhih i nagluhih

Povodom značajne donacije danas je Udruženje gluhih i nagluhih Grada Živinice održalo press konferenciju.Riječ je o donaciji firme Bingo d.o.o, koja je ovom udruženju uručila svjetleće i vibrirajuće budilnice za gluhe i nagluhe osobe.

Press konferenciji su bili prisutni predsjednik Vehid Fejzić, njegov zamjenik Edis Adrović, član Hamdija Delić i defektolog Fahrudin Alić-član podrške u tumačenju znakovnog jezika.

Donacije aparata bit će uskoro podijeljene članovima udruženja koji su zaposleni, kao i mladim majkama da bi se mogle buditi prema potrebi.Ovakvih uređaja još je potrebno, kako bi i ostali članovi imali mogućnost redovnije orjentacije.

Predsjednik Udruženja gluhih i nagluhih osoba Grada Živinice Vehid Fejzić se u ime svih članova zahvalio firmi Bingo i pozvao je sve koji su u mogućnosti da pomognu svojim donacijama, kako bi oklakšali život našim sugrađanima oštećenog sluha.

Zahvalni su još i drugim firmama koje pomažu, a to su Aluplastik, Termovent, BM Centar, MH Građevinar, HG Prom, Mjesnoj zajednici Centar na ustupljenim prostorijma, kao i drugim donatoriama./Š.G./