Druga OŠ: Ljepši izgled dvorišta

Povodom 5. juna, Svjetskog dana zaštite okoliša, danas je u Drugoj osnovnoj školi Ekološka sekcija realizovala projekat uređenja školskog dvorišta.Zahvaljujući donaciji Udruženja Eko kasting Čips iz Italiuje, učenici su uz pomoć svojih nastavnika obavili sadnju cvijeća, farbanja graničnika i drugih potrebnih radova, o čemu direktorica Šemsa Džuzdanović kaže:

“Podudarilo se da baš na Svjetski dan okoliša izvedemo ove korisne akcije.Zahvalni smo italijanskom Čipsu koji nam je donirao 500 KM, tako da je naša Eko sekcija uspješno obavila poslove na uređenju dvorišta, te od danas žardinjere izgledaju mnogo ljepše, tu su i nove sadnice cvijeća i ukrasnog bilja, pa će i tokom raspusta naše dvorište poprimiti ljepši izgled.Takođe su učenici iscrtavali igraonu na asfaltnoj podlozi u dvorištu.To će koristiti da slobodno vrijeme ovdje iskoriste”.

Na uljepšavanju dvorišta danas su sa učenicima radili nastavnice razredne i predmetne nastave Hasnija Nukić, vođa Eko sekcije, te Vedrana Fočaković, Senija Memić i Meliha Salihović.

Zanimljivo je još istaći da je ovih dana i knjižni fond Druge osnovne škole obogaćen novim sadržajima, takođe iz donacija!

“Dobili smo 174 knjige za školsku lektiru i to je donacija koja nam je stigla saradnjom Pedagoškog zavoda TK, Rotary kluba Tuzla i Bosansko austrijskog udruženja Medo. Ukupna vrijednost donacije iznosi 2.500,00 KM.Saznajemo da se radi o trogodišnjem projektu i da će sve osnovne škole u Tuzlanskom kantonu dobiti ove vrijedne donacije knjiga”, rekla nam je direktorica Šemsa Džuzdanović./Š.Gadžo/