Druga OŠ: Obilježili Dan dječije radosti

Posljednji dan u staroj godini rezervisan je za djecu, pa su taj dan imenovali kao Dan dječije radosti. Na taj dan, pored Djeda Mraza, organzuju se zabave i prigodni programi, koji izvode učenici.

Tako je danas bilo i u Drugoj opsnovnoj školi Živinice, gdje su djeca izvela prigodan kulturno zabavni program, a za prve razrede bilo je i paketića:

“Zahvaljujući Udruženju “Zemlja djeci” učenicima naše škole koji su u stanju socijlne potrebe dodjeljeni su paketići, što ih je mnogo obradovalo.Djeca, njih 146, su u svojim pismima pisala šta bi željeli dobiti za Novu godine i te želje ispunili su im građani Tuzle, pa im se u ime djece i naše škole zahvaljujem.Paketiće po tradiciji dobivaju i učenici prvih razreda.

Ova kalendarska godina bila je uspješna, realizovali smo značajne projekte, uskoro će biti završeno utopljavanje naše zgrade, tako kada učenici dođu na nastavu u drugom polugodištu imat će bolje uslove za rad. Čeka ih i uređena sala tjelsnog odgoja, kao i led rasvjeta u učionicama. Ovu priliku koristim da se zahvalim našoj općini, vladama Tuzlanskog kantona i Federacije BiH, koji su podržali naše projekte i omogućili da uslovi za rad u školi budu mnogo bolji, uz nadu da ćemo i u 2019.godini nastaviti vrlo dobru saradnju”, rekla je direktorica Druge OŠ Besima Jagodić, koja je uputila čestitke povodom Nove godine učenicima, roditeljima i zaposlenom osoblju.

Nakon izlaganja i obraćanja direktorice Besime na pozornici Druge OŠ potom je nastavljen program u kojem su učenici izvodili pjesme,recitale, recitacije, moderne plesove i igrokaze, pa su nagrađivani apaluzima prisutnih.I tako dočekaše kraj polugođa i kalendarske 2018.godine, sa željom da svima naredna bude još bolja/Š.G./