Druga OŠ: Obilježili Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Posljedni radni dan u ovoj sedmici u Drugoj osnovnoj školi Živinice su iskoristili za obilježavanje 25.novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovcine.Tim povodom održan je prigodan kulturno-zabavni program.

Svečanost je počela izvođenjem državne himne BiH, a potom su učenice Ajla Mujagić i Amra Smajlović podsjetile na značaj 25.novembra u istoriji BiH, kada je održano prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu.

Direktorica Druge osnovne škole Besima Jagodić je takođe govorila o istorijatu praznika koji obilježavamo, a potom je čestitala ovaj veliki praznik:

“Od velikog je značaja da učenici od najranijih školskih dana njeguju tradiciju Dana državnosti BiH, jer su tada, tokom Drugog svjetskog rata, za našu lijepu državu mnogi patrioti dali svoje živote za dobrobit svih nas. Naši učenici će svoj doprinos prazniku dati na najboji način, a to je da učenjem i savlađivanjem školskih lekcija stičete nova saznanja i tako doprinosite razvoju svoje zemljle kada za to dođe vrijeme.Koristim ovu priliku da svima vama učenicima, nastavnom osoblju i zaposlenim naše škole, kao i svim Bosnacima i Hercegovcima čestitam Dan državnosti BiH”.

Na pozornici Druge OŠ potom je nastavljen program u kojem su učenici izvodili pjesme,recitale, recitacije, moderne plesove, igrokaze i druga dramska ostvarenja.Članice literarne sekcije čitale su vlastito napisane pjesme posvećene predstojećem prazniku./Šefik Gadžo/