Druga OŠ: Održana priredba za Dana državnosti

Danas je u našim školama održano više priredbi u povodu 25.novembra- Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Svečanosti su počele intoniranjem državne himne BiH,pa je tako počelo i na priredbi u Drugoj osnovnoj školi Živinice.

Direktorica Druge OŠ Besima Jagodić čestitala je učenicima i zaposlenima škole Dan državnosti i podsjetila na značaj ovog datuma, koji datira iz perioda Drugog svjetskog rata, kada je u Mrkonjić Gradu održano zajedanje ZAVNOBIH-a:

“Naša škola poklanja veliku pažnju obilježavanju državnih praznika, kada održavamo prigodne programe.Na dan 25.novembra 1943.godine u Mrkonjić Gradu je obnovljena državnost BiH, njena hiljadugodišnja činjenica i višestoljetni državno-pravni subjektivitet u različitim državno pravnim oblicima.Tim povodom naši učenici i nastavnici pripremili su veoma dobar prigodan program i ja im na tome čestitam”.

Učenici raznih školskih sekcija izveli su raznovrstan program! Nastupio je školski hor, učenici su recitovali pjesmice, glumili, uspješan je bio i nastup folklorne sekcije, modernih plesova i još niz lijepih sadržaja./M.Nurkić/