Počela nova školska godina

Danas je školsko zvono označilo početak nastava u školama BiH, pa tako i Živinicama.U devet osnovnih škola upisano je oko 450 đaka prvaka, koji su danas prvi puta sjeli u školske klupe.

Za prvačiće Druge osnovne škole u 12 sati orgaizovan je svečani prijem.Nove đake pozdravila je direktorica Besima Jagodić, poželila im je mnogo uspjeha i čestitala polazak u školu:

„Ovo je sigurno dan koji će djeca, naši novi školarci, pamtiti tokom cijelog života. Svima vam želim puno uspjeha i da tim svojim uspjesima obradujete svoje roditelje, za koje je ovo, takođe, poseban dan.Zajedničkom saradnjom nastavnog osoblja, roditelja i učenika možemo mnogo postići“, rekla je direktorica Besima.

Ove školske godine Drugu OŠ pohađa podjednak broj učenika kao i prethode:

„Imamo 91 prvačića, a vjerovatno će ih biti još, tako da smo formirali 4 odjeljenja..Ukupno imamo oko 840 učenika.Mada roditelji odlaze za poslom u druge države, uspijevamo održati broj učenika, pošto nam dolaze učenici iz susjednih školskih područja.Danas smo prvačiće dočekali na prijemu s balonima i olovkama, poslije čega su ih njihovi učitelji poveli u učionice.Danas su se upoznali, a već sutra počinje realizacija planiranog gradiva za taj uzrast.Važno je još istaći da svi učenici prvih razreda imaju obezbjeđene udžbenike, kao i školski priobor-dar donatora“.

Prva smjena u Drugoj OŠ počinje s radom u 7,20 sati, a druga u 13,20 sati.Svim učenicima i nastavnom osoblju želimo puno uspjeha i u ovoj školskoj godini!/Š.G./