Druga OŠ: Priredba u znaku blagdana

Danas su učenici Druge osnovne škole izveli prigodan program u čast blagdana Božića i Nove godine.Nakon uspješnog prvog polugodišta, sutra će đaci ove odgojno obrazovne ustanove obilježiti Dan dječije radosti, a potom će na zasluženi zimski raspust.

Čestitke učenicima i nastavnom osoblju u povodu Nove godine uputila je na početku programa direktorica Druge OŠ Besima Jagodić:

“Došli smo do kraja i ove tekuće godine i sa zadovoljstvom mogu reći da smo postigli veoma dobre rezultate. Naša škola je aplicirala na više projekata, a što je najvažnije uspješno je realizovan prjekat utopljavanja zgrade, prvi na području naše lokalne zajednice.Preostaje nam da saniramo mokre čvorove i ogradimo dvorište naše škole, pa se nadam da ćemo naredne godine naići na razumjevanje i dobiti potrebna sredstva.

Svim našim učenicima, nastavnom osoblju, zaposlenicima, roditeljima naših učenika, kao i svim građanima čestitam i želim sretnu Novu godinu”.

U raznovrsnom programu učenici su se predstavili u odličnom svjetlu kao recitatori, glumci, vidjeli smo igrokaze, moderne plesove, recitale…tako da je veliki broj prisutnih bio zadovoljan lijepim programom učenika Druge osnovne škole./Š.G./