Druga OŠ: Spremni za novu školsku godinu

Proteklih dana u našim školama prosvjetni radnici su izvršili potrebne pripreme za početak nove školske godine, koja za učenike počinje u ponedjeljak, 2.septembra.Sve je spremno i u Drugoj osnovnoj školi, čiji su prosvjetari i drugo osoblje danas posjetili Banja Luku.

“Izvršili smo tokom ljetneg raspusta sve potrebne pripreme, kao što je uređenje učioničkog prostora, krečenje i druge tehničke radnje.Proteklih dana smo obavili pripreme za novu školsku godinu.Primili smo nakon raspisanog konkurasa potreban broj nastavnog osoblja, tako da će svi predmeti biti stručno zastupljeni.Poseban prijem imamo u ponedjeljak u 12 sati za 90 naših prvačića, za koje smo pripremili prigodan program”, kaže nam direktorica Druge OŠ Besima Jagodić.

Sada kada je sve spremno za novu školsku godinu, danas je organizovan jednodnevni izlet u Banja Luku, o čemu direktorica Besima kaže:

“U okviru Godišnjeg programa rada škole planirali smo stručnu posjetu jednom gradu u BiH, pa smo se odredili za Bannja Luku. Ovaj grad kraj Vrbasa oduvijek je mamio posjetioce, jer ima spomenika i drugih zanimljivosti, gdje su se preplitale različite kulture, običaji i uticaji. Sve to je ostavilo traga na arhitekturi pojedinih dijelova grada, ali i na velikom broju kulturno-istorijskih spomenika, kao svjedoka tih vremena, te smo zadovoljni svim onim što smo danas vidjeli u ovom gradu”.

Poželimo učenicima i nastavnom osoblju puno uspjeha i u novoj školskoj 2019/20. godini, koja počinje u ponedjeljak, 2.septembra./Š.G/