Druga OŠ: Svečanost za Dan škole

Svečano je danas obilježen Dan Druge osnovne škole, 9.maj. Na ovaj način u školi nastoje očuvati sjećanja na Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, koji je okončan na današnji dan 1945.godine.Tim povodom održana je prigodna svečanost, a program su izveli učenici, koje su pripremali njihovi nastavnici.

Svečanost je započela intoniranjem državne himne BiH. Nastavnom osoblju, svim zaposlenicima i učenicima Dan škole čestatiali su predsjedavajući Gradskog vijeća Nail Jusić i Said Čerkezović, predstavnik općine Živinice.

Prisutne goste i domaćine pozdravila je direktorica škole Besima Jagodić i potom istakla postignute rezultate tokom ove šklske godine:

“Ponosni smo na uspjehe koje su ove godine postigli naši učenici na raznim takmičenjima, često osvajajući najviša priznanja iz pojedinih nastavnih predmeta.Imamo učenike koji su postizali zavidne rezultate na državnim takmičenjima, pa tako imamo državnog prvaka u boksu Alena Tvrtkovića, učenika VII razreda, Ajla i Ajdin Muminović su osvajači nagrada iz muzike, takođe na državnim prvenstvima, naša Azra Imamović je osvojila drugo mjesto na državnom prvenstvu iz vjeronauke, pa je dobila nagradu boravka 7 dana u Istambulu.Tu je i naša ekipa Civitasa koja je prvak TK, a na na državnom prvenstvu osvojili su nagradu od 800 KM.Dug je spisak osvojenih nagrada, a sada nekoliko riječi o opremanju zgrade naše škole.

Poznato je da je zgrada oštećena i da od njene izgradnje nije bilo značajnijih ulaganja. Mi smo u posljednje vrijme uspjeli u potpunosti obnoviti zgradu, tako što je izmijenjena dotrajala stolarija, nabavljena je nova peć za centralno grijanje, te je u potpunosti izvršeno utopljavanje zgrade, sa novom fasadom, tako da je ovo sada potpuno novi lik škole, u koju je uložemno oko 150 hiljada KM.Na tome nećemo stati, idemo naprijed i na redu je uređenje dvorišta i okolice šklole, sa novim travnjacima i cvijećem“, rekla je direketorica Besima Jagodić, zahvalilvši se Vijeću roditelja, općini Živinice, Vladi TK i Federacije BiH, te svima koji su na bilo koji način pomogli realizaciji odgojno obrazovnih zadataka.

Danas su nagrađeni najbolji učenici sa raznih takmičenja održanih tokom školske godine, a izveden je i prigodan program učeničkih sekcija. Uspješni su bili mladi recitatori, članovi dramske sekcije, folkora i dr. Svoja dostignuća učenici su predstavili na izložbi likovnih i ručnih radova.

Nagrade za postignuti uspjeh dobili su najbolji učenici pojedinih razreda, od prvog do devetog razreda, Svečanost povodom 9.maja, Dana Druge OŠ, bili ja prilika da se saradnicima škole uruče zahvalnice za doprinos ostvarivanju Plana rada ove odgojno obrazovne ustanove./Šefik Gadžo/