Druga OŠ: Velika ponuda na Bazarnom danu

Bazarni dani postali su tradicija u Drugoj osnovnoj školi, a ovoga puta bio je to po redu četvrti- kada djeca i njihovi roditelji pripremaju razna jela i deserte koje prodaju radozunalim prolaznicima.

Tezge su postavljene u dvorištu ispred škole, pa je ponuda bila dostupna svima koji su željeli nešto kupiti i time pomoći školi u obezbjeđenju sredstava za stvaranje boljih uslova odgojno obrazovnog rada sa učenicima.

Direktorica škole Besima Jagodić je zadovoljna ponudom, ali i odzivom mještana da kupe proizvode koji su se našli na tezgama:

“Bazarni dan smo organizopvali i ovog puta na inicijativu Vijeća roditelja, koji na ovaj način žele obezbijediti dio sredstava za renoviranje školskih prostorija.Imamo dva projekta-za salu tjelesnog odgoja i utopljavanje zgrade, gdje nam nedsotaje dio sredstava, te je ovo bila prilika da ih obezbijedimo.Bazarno dan je koristan i za djecu, da vide kako i njihov rad može biti korsitan i da cijene naše domaće proizvode-ipak domaće je najbolje”, rekla je direktorica Besima.

Danas se na tezgama našlo pravih domaćih proizvoda, po čemu je ovaj kraj prepoznatljiv, a to je pekmez od jabuka “ramićki”, razni domaći džemovi, kolači, te prerađevine od povrća u vidu ajvara, kiselih krastavaca, praprika i sl.

Učenici su pokazali svoju maštovitost i kreativnost, pa su ispisali razne reklamne poruke, kao: Dođi, vidi, kupi-nismo skupi”, zatim Kupujmo domaće, pa Školski bazar naš veseli- neka kupi šta ko želi i sl.Na Bazarnom danu učenici su zaradili 4.000,oo KM, a organizatori su baš toliko predviđali!/Š.G./