Druga OŠ:Behijinih 40 godina rada

Sutra počinje nastavni dio školske godine, a po prvi puta poslije 40 godina rada u učionicu neće ući Behija Imamović-nastavnica u Drugoj onsnovnoj školi.Nedavno su je kolege ispratile u zasluženu mirovinu.

“Lijepo je dočekati i završetak radne karijere.Zahvalna sam svom kolektivu Druge osnovne škole, gdje sam radila od početka do kraja-punih 40 godina.Nastojala sam tokom svih tih godina prenositi znanje na učenike, a potvrda uspješnog rada su veliki broj priznanja mojih učenika sa raznih takmičenja.Ipak, najviše se radujem kada vidim da su moji bivši učenici uspjeli u životu, a ovom prilikom bih pomenula samo Šemsu Džuzdanović, koja je bila moja učenica, a danas je direktorica ove škole”, rekla nam je Behija Imamović.

Behija ne voli da se hvali, ali pomenimo da su njeni učenici osvojili više stotina diploma, a čak su neki od učenika stizala i na evropska takmičenja.Behija Imamović je osnovnu školu završila u Đurđeviku, Gomnaziju u Živinicama, a Pedagošku akademiju-odsjek tehnički odgoj u Tuzli.

Porodica Behije Imamovi je u pravom smislu prosvjetarska, jer je i muž Smail nastavnik, takođe radio u Drugoj osnovnoj školi, a penzionisan je prije tri godine.

“Muž mi je vrsni nastavnik matematike i fizike, koji je također postizao uspjehe do posljednjeg dana radnog vijeka kao i ja .Njegovi učenici su stizali na olimpijade i osvajali medalje iz matematike i fizike.Šah mu je bio druga ljubav, a i sada.Član je Šah kluba Živinice i tu provodi najveći dio penzionerskih dana”, kaže nam Behija.

Sretna porodica Imamovića ne brine kako provoditi vrijeme u danima kada nemaju radnih obaveza.Imaju uspješne kćeri u Beču, koje su tamo završile fakultete, Larisa medicinu, a Lejla farmaciju.U Beču rade, pa će Behija i Samil imati više vremena družiti se sa kćerima i unukama, što im je mnogo nedostajalo./Š.G./