Druga OŠ:Još jedno matursko veče

Maj je mjesec kada imamo najviše događaja u vezi sa školskim događajima.Osim obilježavanja dana škola, što osnovnih , što srednjih- ima ih ukupno 11, na red je došao i ispraćaj maturanata.Danas su ispraćeni maturanti Druge osnovne škole, naravno uz zvuke Duvačkog orkestra Konjuh stigli su do BKC, a odatle autobusima do Estrade.

Direktorica Druge OŠ Mirela Salkić ističe da je ova generacija maturanata bila veoma dobra:

“Danas smo ispratili 85 maturanata , koji su bili raspoređeni u četiri odjeljenja.Bila je to primjerna generacija koja je je postigla značajne uspjehe u učenju, a bili su veoma aktivni i kada je u pitanju rad u sekcijama i raznim oblicima slobodnih aktivnosti”.

Maturanti su tokom školovanja postigli uspjehe i niko neće ponavljati razred.Kuda dalje pitali smo maturante? Mnogi znaju šta upisati, ali još ima neodlučnih!

Melis Bećirović:“Nisam se još odlučio.Ima nekoliko škola koje me zanimaju, ali čekam posljednji trenutak pred predaju zahtjeva za upis”.

Elmin Čorhodžić:“Upisat ću JU Gimnaziju Živincie-IT odjljenje, to me najviše zanima.U slobodno vrijeme nastavit ću se baviti nogometom, jer igram u Školi fudbala Eurogol i talentovan sam”.

Irma Muratović:“Upisat ću MSŠ Živinice-Frizersko uspmjerenje.To me je oduvijek privlačilo i mislim da ću ispuniti potrebne uslove za upis u tu školu.Takođe se nadam da ću nastaviti nastupe u horu, pošto sam u Drugoj OŠ bila član hora, ali i hora Ilahija i kasida”.

Adnina Buševac:“Želja mi je da se upišem u Gimnaziju Živinice.Osim odličnog učenja bila sam aktivna u dramskoj sekciji i civitas, te bih nastavila u tim sekcijama”.

Almir Nuhić:“Moja je želja da se upišem u Mješovitu srednju školu Živinice-Elektrotehnika, a poslije i na fakultet, tako da je to ono što me najviše zanima.Član sam RK Konjuh i Rukometne reprezentacije BiH za kadete, te ću nastaviti razvoj u tom sportu”.

Edna Čokić:”Mnogo me zanima gluma i već sam nastupala u mnogo uloga, kao što je to Školska patrola.Član sam Dramskog studija Aplauz i mislim da bi bilo najbolje da upišem Gimanziju, a poslije studij na Akademiji dramskih umjetnosti, ali do tada još ima vremena”.

Tako sebe vide mladi maturanti u nastavku školovanja.Njih 85 i isto toliko želja.Jedno je sigurno: ovo jenjihovo posljednje veče zajedno kao osnovaca, a poslije svi će na svoju stranu, prema svojim interesovanjima./Š.G./