Druga OŠ:Obavljen prijem prvačića

Prvi dan u školi za učenike koji prvi puta kreću na svoj dugi obrazovno odgojni put, škole organizuju poseban program.Tako je danas bilo u Drugoj osnovnoj školi, gdje su učenike dočekali direktorica Mirela Salkić, pedagogica Mirela Nurkić i voditelj svečane ceremonije nastavnik Mensur Glavić.

Prvačići u prisustvu svojih roditelja su čuli tople riječi direktorice Mirele Salkić, koja im je poželjela uspjeha tokom svog školovanja.

“Draga djeco dobro nam došli!Ovdje vas čekaju vaši učitelji i učiteljice s kojim ćete doći do novih važnih saznanja, ovdje ćete se družiti, učiti, pripremati priredbe i pokazati šta ste sve naučili tokom svog pohađanja prvog razreda.Čestitam vam i želim puno uspjeha”.

Polazak u prvi razred osnovne škole značajan je i svečan trenutak za život svakog djeteta.Direktorica škole je upoznala roditelje s novim režimom rada škole u skladu s mjerama nadležnih organa.Kako se ne bi ponovila prošla godina u školu će moći ući samo zaposleno osoblje i učenici, a na ulazu su pripremljena dezinfekciona sredstva.

Nakon prigodnog obraćanja učenicima prvačićima pedagogica je prozvala sve učenike svrstane u četiri odjeljenja, te su tako krenuli u svoje učionice.

Druga osnovna škola je poduzela sve mjere u vezi s normalnim početkom školske godine, o čemu direktorica Mirela Salkić kaže:

“Obavili smo sve potrebne pripreme, školske prostorije su okrečene, sve odiše svježinom.Imamo preko 800 učenika, a u četiri odjeljenja prvog razreda imamo oko 100 učenika.Nastava i cio nastavni proces odvijaju se u skladu s epidemiološkim mjerama”, rekla nam je direktorica Mirela Salkić./Š.G./