Druga OŠ:Obilježili Dan planete Zemlje

Danas je u JU Druga osnovna škola Živinice povodom 22.aprila, Dana planete Zemlje, upriličena prezentacija,radionica i podjela brošura na temu Dan planete Zemlje.

Organizatori ovih aktivnosti su učenici – članovi dodatne nastave iz geografije sa nastavnicom geografije Aidom Hodzić.

Obilježavanje Dana planete Zemlje počelo je davne 1970.godine, a Cilj obilježavanja je da se ukaže na probleme koji se tiču zagađivanje vode,zraka,tla.Na ovaj način ukazano je na probleme sa kojima se susrećemo svaki dan kada je u pitanju nesavjesan odnos prema prirodi.

Nakon uvodne prezentacije učenici JU Druga osnovna škola ŽIvinice učestvovali su u radionici koja je imala za cilj dizanje svijesti o značaju planete Zemlje i životu na njoj.Svoje aktivnosti sa radionice postavili su u hol škole kako bi i drugi učenici mogli vidjeti značaj i ulogu planete Zemlje za žive organizme.
Nakon prezentacije ispred škole za roditelje i na ulici za građane dijeljene su brošure s ciljem podizanja svijesti u očuvanju prirode i planete Zemlje.Ove aktivnosti su nastavak započetih aktivnosti učenika-članova dodatne nastave iz geografije koje će se nastaviti do kraja školske godine./Tim za medije/