Druga OŠ:Održana prigodna priredba

Danas je u Drugoj osnovnoj školi bilo veselo. Izvedena je priredba povodom vjerskih blagdana i dobrodošlice mubarek mjesecu ramazanu. Učestvovao je Hor ilahija ove škole, recitatori i dramska sekcija.

Priredbu je počela učenica Amina Bojić učenjem odlomka iz Kur’ana. Prisutnima se obratila direktorica Besima Jagodić i poželjela dobrodošlicu gostima.
Roditelji su odusevljeno pratili nastup hora ilahija iz nižih razreda, kao i prelijepu izvedbu Devet heroja učenice osmog razreda Amre Aljić.

Profesorica Jasmina Mujezinović koja je pripremila priredbu izjavila je:

“U tradiciji naše lijepe domovine Bosne i Hercegovine je obilježavanje vjerskih blagdana svih konfesija. Ovo su dani kada se isprepleću najveci praznici monoteističkih religija i kada dijelimo radost i lijepe želje povodom istih sa svim ljudima dobre volje. Današnja priredba između ostalog je i najava dolaska mubarek mjeseca ramazana koji sa sobom nosi Božiji blagoslov, milost i oprost. Upriličili smo je i da bi podsjetili da su ramazani najljepši u Bosni i da ljudi svijeta koji su ovaj mjesec doživjeli u drugim podnebljima ističu njegovu posebnost u našoj zemlji. Ramazanski dani još više naglašavaju jedinstvenu, mehku i široku dušu bosansku koja se ogleda u socijalnoj osjetljivosti, pomaganju siromašnim i međureligijskom ucažavanju. Posebno smo kroz tekstove i ilahije prizvali u sjećanje one koji su tokom teških ratnih ramazana dali najdragocjenije što su imali-svoj život, za odbranu naše jedine domovine. Moramo pamtiti one kojima dugujemo današnje ramazane u miru i slobodi”, rekla je profesorica Jasmina Mujezinović./M.Nurkić/