Druga OŠ:Organizovan ispraćaj maturanata

Večeras je matursko veče učenika Druge osnovne škole, koji su imali posljednji čas razrednih starješina, a potom su ulicama Živinica, u pratnji roditelja i mnogih znatiželjnika, stigli do BKC, odakle ih je put vodio u đurđevičku Estradu.

Direktorica škole Šemsa Džuzdanović hvali maturante i keže da je to bila dobra generacija:

“Ispraćamo 87 učenika maturanta, koj su bili raspoređeni u četiri odjeljenja.Opšta ocjena je pozitivna još nisu ocjene zaključene, tako da ćemo naredne sedmice podijeliti odgovarajuće diplome.Svim našim maturantima želim puno sreće u nastavku školovanja”.

Na času razrednog starješine IX-a razreda Jasmila Samardžić se obratila maturantima emotivnom porukom:

“Mnogo smo radili i učili ove godine i eto došao je  i posljednji čas u ovoj školi, gdje ste stekli mnogo znanja koja će vam poslužiti da se lakše opredjelite, šta upisati poslije osnovnog obrazovanja.Želim vam svima puno sreće u daljem školovanju i sigurna sam da ćete se potruditi i postizati zapažene rezultate, kao što je to i ovdje bilo”.

Tako je bilo i na posljednjim časovima razrednica Amire Kolčaković, Aide Avdić i Jasenke Behrić, kojima su se još pridružile i učiteljice koje su maturantima predavale u nižim razredima.

Anis Alić je sretan zbog završetka osnovne škole, ali i radostan što će nastaviti dalje:

“Žao mi je što se rastajemo, ali uvijek ću se sjećati svojih drugara i nastavnika.Upisat ću JU Gimnaziju-odsjek IT, jer to najviše volim”.

Kenan Šišić je odlučio upisati MSŠ- tehničar za kompjutersko oblikovanje.Ena Husić želi u kozmetičare, Anela Habibović se još nije odlučila, dok za Nejru Aljić nema dileme:

“Riješila sam upisati JU Gimnaziju Živinice-IT odsjek i to mi je odavno bila želja.Nadam se da ću biti isto tako uspješna i u nastavku školovanja”.

Dragi maturanti… Koračajte hrabro kroz život i slijedite želje koje će vam omogućiti ljepšu budućnost./Š.G./