Druga OŠ:Svečani prijem prvačića

Danas su školska zvona označila početak nove školske godine.Nakon dugog toplog ljeta đaci su ponovo u školskim klupama.Za đake prvake pripremljen je poseban program i dobrodošlica u školske klupe za usvajanje novih saznanja.

Pred Drugom osnovnom školom organizovan je poseban progream i dobrodošlica direktorice Šemse Džuzdanović i školskog pedagoga Mirele Nurkić.

“Naša škola upisala je 95 učenika prvih razreda, dok našu školu pohađa ukupno oko 840 učenika.Imamo 36 odjeljenja od čega je u razrednoj nastavi 16, a ostalo su odjeljenja predmetne nastave.Svi nastavni predmeti stručno su zastupljeni.Ove školske godine, zahvaljujući Vladi TK, učenici su dobili besplatno potrebne učenike, istina još svi udžbenici nisu stigli od dobavljača.Uz to, sve učionice su osvježene i uređene, a do kraja ove godine dobit ćemo novi kotao za centralno grijanje, vrijedan preko 23 hiljade KM, a na osnovu Odluke vlade TK, kojoj se zahvaljujemo na ovoj donaciji”, rekla nam je direktorica Džuzdanović.

Sa učenicima prvih razreda, koji su danas toplo dočekani, radit će profesorice razredne nastave Elida Avdić, Jasmina Zahirović, Mirela Omerović i Mevlida Ibralić.Uz lijep program, recitacije i pjesmice, prvačići su oduševljeni svojim prvim susretom sa školom i učiteljicama.

Novost u Drugoj OŠ je i to što će biti riješeno pitanje produženog boravka učenika, tako šte se preko puta škole nalazi Edukativno kreativna kutak”Dugolina”, gdje će učenici boraviti nakon što završe redovnu nastavu./Š.G./