Druga OŠ:Svečano obilježen Dan nezavisnosti BiH

Pošto je sutra neradni dan, danas je svečano bilo u našim školama, u kojima su održane svečanosti povodom 1.mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.Održani su prigodni klulturno-zabavni programi, uz prethodno intoniranje državne himne BiH.

U Drugoj osnovnoj školi takođe je bilo svečano. Nakon intoniranja državne himne BiH, učenici su pjevali, recitovali, igrali, izvodili dramski program-igrokaze, a sve primjereno prazniku koji obilježavamo.Recitali i recitacije rodoljubivog sadržaja posvećene Bosni i Hercegovini učenici su nadahnuto i s puno emocija prezentirali prisutnoj publici, koja ih je nagrađaivala aplauzima.

Sabina Halilčević-pomoćnik direktora Druge osnovne škole podsjetila je  na značaj 1.marta i između ostalog je rekla:

„Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu,državu ravnopravnih građana-Muslimana, Srba, Hrvata  i pripadnka drugih naroda koji u njoj žive?Na to pitanje je ogromna većina građana BiH odgovorila da želi nezavisnost, ali i ravnopravnost svih građana.Prvi mart je dan kada treba da budemo posebno ponosni i da gradimo domovinu na temeljima ZAVNOBIH-a, ali i savremenog evropskog i svjetskog razvoja“,rekla je Sabina Halilčević.

U okviru programa smo se podsjetili na istorijat, tradiciju, kulturno i prirodno naslijeđe naše Bosne i Hercegovine. Poruke mira, ljubavi, sreće, slobode, nezavisnosti upućene su svim građanima.