Druga OŠ:Učenica generacije Adna Ramić

Druga osnovna škola postigla je u tekućoj školskog godini veoma dobre rezultate.To je postignuto zahvaljujući predanom radu prosvjetnih radnika i marljivih učenika.Kao što je to tradicija pred kraj školske godine proglašđavaju se učenici generacije-oni najbolji tokom 9 godina obrazovanja.

U školskoj 2021/22.godini za učenicu genreacije proglašena je Adna Ramić.Ovo značajno priznanje Adna je dobila zahvaljujući odličnom uspjehu u svim razredima, sve petice, kao i radu u okviru slobodnih aktivnosti u školi i van nje.

Tokom školovanje učestvovala je na mnogim takmičenjima.Posebno se isticala na takmičenjima iz matematike i engleskog jezika, ali i fizike,njemačkog jezik,te civitasa.Proglašena za najboljeg učenika četvrtih razreda, te joj Proaktiva dodjelila priznanje za postignute rezultate u školsko 2019 /20. godini, kao”Živinički šampion znanja”.Takođe aktivna je članica KUD Živinice s kojim je postizala zapažene rezultate.

O svom uspjehu Adna Ramić kaže:

“Zahvalna sam svim učiteljima, nastavnicima i profesorima koji su vrednovali moj rad i donijeli odluku da sam najbolja.Tokom školovanja sve zadatka i svoje obaveze izvršavala sam besprijekrono, ali eto nisam znala da ću bit baš ja najboja od svih.To mi je podstrek za dalje školovanjae.Želja mi je da se upišem u Srednju medicinsku školu, gdje ću učiniti sve da opravdam ono što sam postigla u osnovnoj školi”, kaže nam učenica generacije Druge OŠ Adna Ramić.

Direktorica Druge osnovne škole Mirela Salkić nije krila zadovoljstvo zbog Adninog priznanja za postignuti uspjeh:

“Čestitke ne samo učenici Adni,već i roditeljima, koji su joj bili velika podrška.Adni želim puno uspjeha i dobrih rezulatata u daljem školovanju”.

Adnina učiteljica Mevlida Arifović Ibralić takođe nije krila zadovoljstvo što je baš njena učenica proglašena najboljom od svih:

“Bilo je zadovoljstvo raditi sa tako divnom, milom, dragom Adnom, ali je bila draga saradnja i sa njenim roditeljima. Želim joj puno zdravlja, sreće i uspjeha u životu”./Š.G./