Druga OŠ:Učenikl generacije Selver Sarajlić

Najbolji učenik Druge osnovne škole je Selver Sarajlić.Proglašen je za učenika generacije, a o tom velikom priznaju pun je emocija i kaže:

“Devet godina u ovoj ustanovi me naučilo toliko puno. I dalje se sjećam svog prvog školskog dana u MOJOJ školi. Učiteljica Greta Tadić-Cirger me sa osmijehom prihvatila i učinila sve da u samom početku zavolim ovu školu i evo me sad, devet godina kasnije je i dalje volim kao svoj “drugi dom”(tek sad shvatam pravu metaforu te riječi)”.

Selver kaže da najvažnije lekcije nije naučio iz udžbenika:

“Najvažnije lekcije u ovoj ustanovi nisam naučio iz udžbenika, već od nastavnika i svojih prijatelja. Svaki nastavnik je dao dio sebe da bi od mene učinio boljeg, pametnijeg, plemenitijeg i obrazovanijeg čovjeka. Zahvalan sam cijeloj ustanovi na svemu što mi je pružila, prvenstveno cijelom kolektivu nastavnika, a zatim upravi škole koja me je bodrila i pružala mi podršku na svim takmičenjima i nastupima u kojima sam učestvovao.

Meni je pripala počast da uzmem titulu UČENIKA GENERACIJE. Uz mnogo truda, zalaganja i odricanja sam hvala Bogu uspio dostići svoj cilj. Siguran sam da nisam ni blizu najboljeg u generaciji, ima djece koja su puno talentovanija od mene. Meni je jednostavno malo bolje išlo učenje. Najveću podršku su mi davali moji roditelji i porodica. Moja majka Dževida mi je bez obzira na sve uvijek govorila da je najvažnije da budem sretan i da moja suza nije vrijedna ničega na ovom dunjaluku.Nakon njih, najviše su za mene brinuli moji nastavnici”.

O svojim nastavnicima ima sami riječi hvale:

“Prvenstveno ističem  moju razrednicu  prof. Džanu Kurtović. Već tri godine mi je razrednica. Ni danas ne mogu da vjerujem da mi se toliko posrećilo da upoznam takvu osobu-prijatelja.

Draga razrednice, hvala Vam na svemu. Svakom urađenom zadatku i na svakom prenesenom znanju. Bili ste mi druga majka i ostat ćete.

Od petog razreda me uči moja nastavnica bosanskoga jezika, Mirela Efendić. Vas ću uvijek pamtiti po veselju i radosti. Kada god Vas pogledam, unesete radost u moje srce. Bosanski jezik je poseban predmet. Vi ste uvijek potencirali na razgovor, na dijeljenje mišljenja i dijalog o djelima koja smo radili. Vas čas mi dođe kao odlazak psihologu. Kažem Vam svoje probleme i Vi putem raznih djela ponudite rješenje. Hvala Vam!Većina nastavnika me podržavala, ali oni koji su uistinu bili uvijek uz mene i koji su me ponajviše savjetovali i pomagali
su nastavnici Aida Avdić, Nerveza Agić, Mensur Glavić, ped. Mirela Nurkić, Sabina Halilčević, Hasnija Nukić, Ajša Abadžić, Jasmila Samardžić, Jasmina Mujezinović, Šemsa Džuzdanović, Suada Trumić, Behija Imamović i Aida Hodžić.

Svima vama se zahvaljujem i želim vam svu sreću ovoga svijeta i još više uspjeha. Mnoge generacije su izašle iz ove škole, a mnoge će i aBd izaći. Uz ovakav kolektiv, ovakve LJUDE svi će ovu školu napustiti zadovoljni i naučeni.

Hvala i upravi škole i vijeću roditelja na prelijepom poklonu. Novoj direktorici, prof. Mireli Salkić želim sretno rukovođenje školom i da aBd škola bude još puno bolja i uspješnija nego do sad. Iako smo uvijek bili najbolji”, iznio je svoje utiske i ocjene učenik generacije Druge osnovne škole Živinice Selver Sarajlić, kojemu želimo još mnogo uspjeha u daljem školovanju.