Emirove priče:Oldtajmer susreti u Travnjku

Kod nas mnogi sve više pažnje poklanjaju starijim tipovima automobila, koje nazivaju oldtajmerima.Posebno su zanimljivi susreti zaljubljenika u ove tipove automobila, motora ili bicikala.

Jedan takav susret održan je 11.juna u Travniku, gdje su Emir Nišić, autor brojnih reportaža i Mirzet Halilović bili sudionici ovih susreta  sa najstarijim Fićom u BIH, a iz Živinica je još bio i Kasim Aljić sa Bubom.Mnogo je obožavatelja i klubova legendarne Volkswagen Bube koja je nastala krajem tridesetih godina 20. stoljeća. Inače, to je automobil koji se proizvodio od 1939. do 2003. godine na skoro svim kontinentima.Kasim je restaurirao svoju Bubu sa velikom užitkom cijele dvije godine. Naravno, trud se isplatio jer je automobil u perfektnom stanju i često je na raznim susretima oldtimera, kao što je to bilo ovoga puta u Travniku.

Prema riječima svih sudionika susreti zaljubljenika oldtajmera prošli su u najboljem redu, organizacija veoma dobra.Susreti su počeli izložbom vozila u gradu Travniku, a potom se kolona vozila kretala do Turbeta, gdje su vozila takođe bila izložena.Vožnja je nastavljena ka Planinarskom dom u mjestu Gostilj, te nakon kraćeg odmora kolona je osvojila Vlašić.

Učesnici oldtajmer susreta i građani posmatrači podjednako su bili zadovoljni, što je bio znak da ovakvih susreta treba biti češće!/E.N./