Festival Savremene žene:Raznovrstan sadržaj

Drugi dan Festivala savremene žene  svim prisutnima pružio je mnogo raznovrsnih predavanja koja su održale žene iza kojih su značajna postignuća u različitim sferama djelovanja.

Narodno pozorište Tuzla je svoja vrata za prisutne, kao i za sve one koji nas prate online, otvorilo od devet sati i 25 minuta.Prvi Fireside chat ovog dana Festivala savremene žene otvoren je temom Motivacija, motivacija, motivacija.

Alisa Lingo, partnerica i direktorica Alphabet Group, BiH i Andrijana Bukvarević, direktorica sektora ljudsih resursa Bingo d.o.o sa moderatorom Senadom Alibegovićem, menadžerom za globalni employer branding i stručnjak za komunikacije Authority Partners, Bih, istakli su da je važno u okviru svojih radnih kolektiva naći osobe koje nas motivišu kako bi se postizali što bolji rezultati. Alisa Lingo istakla je da je njena motivacija uspjeh, budući da se od malih nogu bavila sportom.

Sedina Memagić, kreativna direktorica i članica Uprave Alma Ras u okviru teme Održivo poslovanje: Kako dalje? istakla je da je svjesno i savjesno poslovanje najvažnije u poslovanju kada je u pitanju tekstilna industrija. Istakla je da je važno što više ulagati u sebe kako bi se došlo do dobrih rezultata.

U Keynote: Zašto se toliko trudiš? Belma Jusufović, inžinjerka u BMW-u, Republika Njemačka online putem je istakla sljedeće:
“Svako ima svrhu na ovom planetu. Kalup u kojem se žene stavljaju i u XXI vijeku mora biti savladan”./Nihad Bojić/