Fondacija Mozaik: Održana “Moba 2020”

U periodu od 07.02. do 09.02.2020. godine članovi Omladinske banke Živinice u sastavu: Semir Muhić – koordinator, Belma Ramić, Adnan Andelić, Adelisa Aljić, Almedina Aljić i Edin Ramić su prisustvovali konferenciji omladisnkih banaka u BiH pod nazivom “MOBA 2020”. Konferencija je održana u Hotelu Hollywood – Sarajevo.

Na sesijama kao što su: Prilike za poduzetnike i poduzetnice, Stavi pravi trošak na pravo mjesto, Komunikacija i odnosi s javnošću, Kako razviti poslovnu ideju?, Društvena pravda, Community Building / Izgradnja zajednice, a koje su vodili stručnjaci iz Fondacije Mozaik, članovi OB Živinice su proširili svoja znanja iz ovih oblasti, te stekli značajna iskustva.

Pored toga u procesu učenja i mentorisanja za dodjelu grant sredstava osvojili su vrijednosni ček u iznosu od 1.500,00 KM, sa ukpnom vrijednošću projekta 2.250,00 KM. Sredstva će iskoristiti za promociju poziva i kreiranje kampanje. Na konferenciji je prisustvovao i Alija Ćehajić koji je predstavnik Grada Živinice u saradnji sa Fondacijom Mozaik./Semir Muhić-koordinator Omladinske banke Živinice/