FTZ:Prijave na trening o projektima

Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta ˝Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK˝ koji je finansiran od strane Ministarstva za ekonomski razvoj i vanjsku politiku SR Njemačkeorganizuje besplatan trening na temu „Pisanje projektnog prijedloga“ te ovom prilikom poziva zainteresovane građane/ke, predstavnike i predstavnice organizacija civilnog društva kao i predstavnike i predstavnice javnih ustanova koji/e žele unaprijediti svoja znanja iz oblasti projektnog planiranja da se prijave.

Sadržaj treninga je usmjeren na pružanje osnovnih znanja o projektnom menadžmentu, procesu izrade projektnog prijedloga, njegovim elementima, projektnom ciklusu; načinu formulisanja projektne ideje, definisanju konkretnog problema koji se želi riješiti projektom, načinu definisanja generalnog i specifičnih ciljeva projekta, rezultata i mjerljivih indikatora, definisanje logičkog okvira rada i razrada aktivnosti, formiranje budžeta, procjena rizika, implementacija, monitoring, evaluacija itd.
Trening je namijenjen svim zainteresovanim pojedincima, aktivistima, volonterima, članovima i
uposlenicima organizacija civilnog društva, ali i drugim subjektima koji nemaju iskustva u projektnom planiranju, izradi i pisanju projektnih prijedloga.

Trening će se realizovati 23. i 24. jula  2019. godine u terminu od 09:00 – 16:00h. Mjesto realizacije treninga biće naknadno određeno. Zainteresovani polaznici trebaju dostaviti popunjen obrazac prijave koji se nalazi u prilogu najkasnije do 17. jula  2019 godine. Popunjene prijave mogu se dostaviti elektronskim putem na e-mail: inicijative@fondacijatz.org

Broj mjesta je ograničen. Fondacija tuzlanske zajednice zadržava pravo odabira kandidata u slučaju većeg interesa. 

OBRAZAC ZA PRIJAVU I VIŠE INFORMACIJA NA: http://www.fondacijatz.org/page/41/7691