Gimnazija:Merima treća u TK iz biologije

Juče je JU MSŠ Živinice bila domaćin takmičenja učenika srednjih škola Tuzlanskog kantona iz nastavnog predmeta biologija.

Živiničku Gimnaziju predstavljala je tročlana ekipa, koju je predvodila maturantica Merima Jusufović.Ova odlična učenica osvojila je 3.mjesto među srednjoškolcima TK iz oblasti “Ekologija sa zaštitom životne sredine”. Mentor učenicama Gimnazije bila je profesorica Enisa Rančić.

Nakon što je osvojila 3.mjesto na TK maturantica Merima Jusufović za naš portal je izjavila:

“Učestvujem gotovo u svim aktivnostima koje provodi i organizuje naša škola. Time se trudim da promovišem i školu, sebe i svoj rad na što kvalitetniji način. Zbog uspjeha koji sam ostvarila na Kantonalnom takmičenju iz biologije zahvalna sam svojoj profesorici biologije, Enisi Rančić, koja mi je pružila pomoć da ostvarim što bolje rezultate. Član sam likovne sekcije i predstavljat ću našu školu na Kantonalnom takmičenju iz likovne kulture, koje će se održati u narednom periodu.Takođe sam zahvalna profesorima koji me podržavaju i pomažu mi da istaknem svoje kvalitete na što bolji način”.

Merima je svoje školovanje započela  u JU OŠ Višća  i nakon završetka osnovnog obrazovanja nastavila je u JU Gimnaziji, gdje takođe postiže odlične rezultate.

Merima Jusufović je bila veoma aktivna i u osnovnoj školi, o čemu kaže:

“Osnovno obrazovanje sam završila u JU OŠ “Višća” koju sam predstavljala na raznim takmičenjima i ostvarivala sjajne rezultate, poput matematike, hemije, te iz pojedinih sportova. Još od osnovne škole slikam i sviram klavir, a imala sam izložbe svojih radova na razne načine i tokom pohađanja osnovne, a i srednje škole. Nakon upisa srednje škole više sam se posvetila aktivnostima u okviru Gimnazije”.

Kada završi školovanja u Gimnaziji, a to će biti uskoro,Merima planira upisati Fakultet elektrotehnike u Tuzli i nadamo se da će i na toj visokoškolskoj ustanovi imati sjajne rezultate, što joj i želimo./Š.G./