Gimnazija:Muljki Hamzagić titula najbolje nastavnice Ex JU

Područje općine/grada Živinice uvijek su krasili veoma posvećeni prosvjetni radnici.Dug bi bio spisak onih koji su svojim radom minulih decenija, pa i više, dali veliki doprinos obrazovanju i odgoju mladih generacija.

Tako je i sada, kada je profesorica Javne ustanove Gimnazija Živinice, Muljka Hamzagić, proglašena za najboljeg nastavnika bivše Jugoslavije.O tom priznanju, tituli koju je dobila, kaže:

“U periodu od 20. do 23. oktobra u Trebinju je održana Peta regionalna konferencija “Svijet obrazovanja briše granice”, u organizaciji Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije (ANN EX YU).Tokom boravka u tom dijelu Bosne i Hercegovine bilo je niz sadržaja, gdje smo, uz obilazak trebinjskih škola, muzeja, narodne biblioteke i ambijentalnih učionica, te grada Dubrovnika, panel diskusija, debata, sajma obrazovanja, imali čast da prisustvujemo proglašenju nove generacije najboljih nastavnika.Kada su pročitali da sam i ja među najboljima bila sam oduševljena i prijatno iznenađena.Ipak, dobiti priznanje u tako jakoj konkurenciji velika je čast i odgovornost za moj dalji rad”, rekla nam je perofesorica Muljka Hamzagić.

Konferenciji prosvjetara u Trebinju prisustvovalo je preko dvije stotine nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije, koji su, svojim učešćem i radom, dali ogroman doprinos na polju obrazovanja.Muljka Hamzagić je jedina s područja Tuzlanskog kantona, koja se okitila titulom najboljeg nastavnika bivše Jugoslavije.

Kao profesorica fizike Muljka Hamzagić je počela raditi u Živinicama 1998. godine, jedan period je bila direktorica ove javne ustanove, a svoju prosvjetarsku karijeru započela u susjednim državama- Srbiji i Crnoj Gori./Š.G./