Gimnazija:Povjerenjem do novih projekata

Kada vam ukažu povjerenje prvi put,a vi to povjerenje ispoštujete, vjeruju vam i dalje, a da je tako pokazuje slijedeći primjer:

Omladinska banka i Mozaik su i ove godine raspisali natječaj za najbolje projekte u lokalnim zajednicama širom BiH. Pedeset lokalnih zajednica, među njima Grad Živinice, dobilo je priliku da napišu najbolje projekte za mlade od 17 do 35 godina. Za grad Živinice prošlo je 13 projekata, među njima i projekat”Hemijske čarolije u kabinetu hemije” mladih JU Gimnazije Živinice.

Kenan Dzindić, Selman Mujkić i Kenan Imamović su napisali projekat, koji je danas potpisan od strane gradonačelnika dr Begana Muhića, predstavnika Omladinska Banka Živinice Semira Muhića i Kenana Imamovića. Finansijska sredstva u visini od 1800KM pomoću njih će se uraditi ono što su učenici osmislili sa svojim profesorom Seadom Noćajevićem, a to je uređenje enterijera kabineta hemije(radni sto sa visećom staklenom vetrinom po svim standardima), te nabavke hemijskog pribora i aparata,u cilju da se poboljša eksperimentalne nastave iz hemije.

Na početku smo napomenuli sa povjerenjem i radom, zahvaljujemo se svima koji su prepoznali naš dosadašnji rad, te dali nam povjerenje u okviru ovog projekta da još više poboljšamo rad u našoj školi. Motivaciju svo ovo vrijeme dobivali smo od našeg učenika Ismira Muhića, te stoga smo mu zahvalni na njegovoj uključenosti. Mi idemo dalje… pred nama je implementacija i ovog projekta.

Vrijedno je pomena i realizacija još jednog projekta, a riječ je o opremanju kabineta fizika,koji je djelo prof.Maksude Muratović Smolo sa svojim vrijednim učenicima.

Direkotrica JU Gimnazije Jasna Srabović već 20 godina radi u ovoj odgojno obrazovnoj ustanovi, a taj period obilježile su brojne donacije .

“Istinski sam se predala za dobrobit djece, kako bi unaprijedili svoje znanje.Uz Božiju pomoć  moji su učenici potpisali projekat ,,Fizika u akciji”,  sa Omladinskom bankom Živinice. Po prvi put naša škola će dobiti pribor za izvođenje ogleda u nastavi fizike. Za mene i školu to je veliki uspjeh. Za pohvalu su ovoga puta naši učenici Armin Jagodić, Amila Ahmetović, Mirha Husejnović i Nerma Đug./Tim za medije/