Gimnazija:Svečani ispraćaj maturanata

Uprkos kiši tokom većeg dijela dana večeras je bilo svečano na ulicama Živinica, gdje su prodefilovali maturanti Gimnazije.Svečanu povorku predvodio je Duvački orkestar Konjuha.Maturante su pratili roditelji, rodbina i radoznali sugrađani.

Maturanti su u svom dosadašnjem školovanju postigli veoma dobre rezultate, o čemu direktorica JU Gimnazije Jasna Srabović kaže:

“Imamo večeras 75 maturanata, koji su bili raspoređeni u četiri odjeljenja.Takođe smo upisali nedavno četiri odjeljenja gimnazijalaca i zadovoljni smo.Eksterna matura je odgođena, nema puno slabih ocjena.Ističem da je uspjeh naših maturanata po prosječnoj ocjeni najbolji na TK i to posebno želim istaći.I iz drugih predmeta imamo dobre rezultate.Svim maturantima čestitam i želim puno uspjeha u daljem školovanju”.

U razgovoru s jednim brojem maturanata saznajemo gdje žele nastaviti svoje dalje obrazovanje.Merima Jusufović je odlična učenica i nastavit će na Elektrotehničkom fakultetu u Tuzli.

Svestrana učenica maturantica Lejla Kuljančić se opredjelila na koju će stranu:

“Mislim da će to biti Fakultet elektrotehnike u Tuzli. Životni cilj mi je postati uspješna u svom poslu i uvijek biti na pomoći društvu u kojem živim. Sve nas sada čekaju različiti vozovi, koji polaze sa istog perona, Gimnazije Živinice. Mojoj generaciji želim mnogo sreće u budućnosti. Neka svako od nas ponese dio ove škole dalje sa sobom kroz život. Ponosno, onako kako su nas učili”.

Tarik Čerkezović:“Veoma sam zadovoljan postignutim uspjehom u Gimnaziji, čije okruženje mi je pružilo priliku da odrastem u čovjeka, imao sam sve petice i želim se upisati na Elektrotehnički fakultet-smjer IT u Tuzli”.

Esmir Zoletić:“Matematika mi je donijela mnogo uspjeha na kantonalnom i državnom prvenstvu, te sam zainteresovan nastaviti u tom pravcu.Aplicirao sam FAMNIT u Kopru,određena mi je povoljna stipendija i nastavljam školovanje u Sloveniji”.

Maturanti su nastavili put obližnjeg Hotela President, gdje će održati svoje matursko veče.Poželimo im puno uspjeha u daljem školovanju./Š.G./